close
NL flag Wil je gebruikmaken van onze Dutch website?
We hebben opgemerkt dat je een versie van onze website gebruikt die niet overeenkomt met je huidige locatie. Door onze lokale website te gebruiken kun je de juiste prijzen en het meest relevante aanbod zien.
Nee, ga naar de German website
close
DE flag Wil je gebruikmaken van onze German website?
We hebben opgemerkt dat je een versie van onze website gebruikt die niet overeenkomt met je huidige locatie. Door onze lokale website te gebruiken kun je de juiste prijzen en het meest relevante aanbod zien.
Nee, ga naar de Dutch website
Car Rentals print logo
face menu

Privacybeleid

Heb je een vraag of zorgen over je privacy of wil je een recht activeren?

Ga naar ons klantenserviceportaal voor meer informatie.

Je kunt via ons portaal een verzoek indienen om toegang te krijgen tot je gegevens, deze bij te werken of te verwijderen of je account te sluiten.  Wij zorgen dat ons gespecialiseerde privacyteam direct contact met je opneemt.


Inleiding

CarRentals.com, Inc., de moedermaatschappij van CarDelMar (“CarDelMar”) respecteert je recht op privacy en neemt je privacy zeer serieus.  CarDelMar zet zich in om alle persoonsgegevens die je aan ons verstrekt, te beschermen en te beveiligen.  Dit Privacybeleid legt uit wie we zijn; hoe we persoonsgegevens over je verzamelen, gebruiken en delen; hoe je de informatie die je ons verstrekt, kunt beheren en je privacyrechten kunt uitoefenen; en hoe we je gegevens beschermen.  Dit Privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die we van jou verzamelen via onze online diensten, waaronder onze Website, App en API's voor online boeken (hulpmiddelen voor online boeken die door onze partners worden gebruikt) ("Online diensten") of die je ons op andere wijze verstrekt (gezamenlijk, de "Diensten"). 


Wat doet CarDelMar?

CarDelMar biedt diensten voor het boeken van huurauto's die gekoppeld zijn aan de inventarissen van leveranciers zodat je wereldwijd voor voordeelprijzen kunt boeken bij locaties op en buiten vliegvelden.  Boekingen kunnen via onze Diensten worden geplaatst.  We bieden je klantondersteuning via ons klantenserviceteam om alle problemen af te handelen die je met je boeking kunt hebben.


Belangrijke zaken die je dient te weten over hoe we je gegevens gebruiken:

  • We gebruiken je gegevens (en de gegevens van je medereizigers) om reisboekingen uit te voeren.
  • Hiertoe behoort ook het delen van je boekingsgegevens met onze leveranciers of autoverhuurbedrijven zodat zij je boeking kunnen realiseren.
  • We maken ook gebruik van derde leveranciers die diensten of functies namens ons leveren. 
  • Indien je ervoor kiest marketingcommunicatie te ontvangen, stellen we je op de hoogte van speciale aanbiedingen waarin je geïnteresseerd zou kunnen zijn. Je kunt je op ieder moment afmelden voor promotionele communicatie.
  • Je kunt contact met ons opnemen over het bijwerken of toegang krijgen tot je gegevens via ons klantenserviceportaal of onze contactgegevens in het gedeelte 'Hoe contact met ons op te nemen'. 
  • We gebruiken informatie zoals cookies om je ervaring bij Online diensten te verbeteren; ons te voorzien van statistieken waarmee we onze Diensten in het algemeen kunnen verbeteren; en om informatie te verzamelen over voor jou interessante reisbestemmingen, zodat je advertenties en aanbiedingen te zien kunt krijgen die relevanter voor je zijn.
  • Van tijd tot tijd en meestal na een interactie met ons, zullen we je om je feedback vragen om er zeker van te zijn dat we de best mogelijke service leveren. 
  • De verantwoordelijke voor de verwerking van je persoonsgegevens is CarRentals.com, Inc. Als je onze diensten gebruikt van buiten de Verenigde Staten, dien je er rekening mee te houden dat je gegevens mogelijk worden overgedragen naar, opgeslagen en verwerkt buiten je land of regio, waaronder in de Verenigde Staten, waar onze servers staan en van waaruit onze centrale database wordt beheerd. Je kunt er gerust op zijn dat we de juiste stappen nemen om je privacy en veiligheid te beschermen.

Wij raden je aan dit Privacybeleid volledig te lezen om er zeker van te zijn dat je volledig op de hoogte bent. Als je echter alleen een bepaald deel van dit Privacybeleid wilt bekijken, kun je in het menu op de betreffende snelkoppeling klikken.

Als je vragen of zorgen hebt over ons gebruik van je persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via ons klantenserviceportaal in het gedeelte 'Hoe contact met ons op te nemen' onderaan dit beleidsdocument.

Externe links
Als je via een link op onderdelen van onze Online diensten naar een andere website of App wordt geleid, geldt dit Privacybeleid niet voor de nieuwe geopende links. We raden je daarom aan het privacybeleid op deze andere online plekken na te lezen om hun procedures voor de verzameling, het gebruik en de bekendmaking van persoonsgegevens te begrijpen.


Wat voor persoonsgegevens verzamelen we en waarom?

De persoonsgegevens die we over je kunnen verzamelen, vallen in grote lijnen onder de volgende categorieën:

Gegevens die je rechtstreeks aan ons verstrekt
We kunnen je vragen om persoonsgegevens rechtstreeks aan ons te verstrekken. We kunnen je bijvoorbeeld vragen om je contactgegevens, zoals volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum, indien nodig, op te geven om:

  • je reisboeking mogelijk te maken;
  • een account bij ons aan te maken of te registreren;
  • de door jou gevraagde diensten en informatie te leveren, zoals details over je boeking;
  • een telefoonnummer van een contactpersoon voor noodgevallen voor je te hebben; 
  • gegevens van een 'frequent flyer'- of loyaliteitsprogramma bij te werken;
  • je te abonneren op onze marketingcommunicatie; en/of 
  • vragen bij ons in te dienen.

Je dient ook je betalingsinfo (zoals creditcardnummer, naam kaarthouder en vervaldatum) te verstrekken om een betaling te verrichten.

Je kunt ook verplicht zijn om gegevens te verstrekken over alle overige reizigers op je boeking, je marketingvoorkeuren en aanvullende gegevens als je deelneemt aan een enquête of wedstrijd. Wanneer je een account aanmaakt, verstrek je een gebruikersnaam/lidmaatschaps-id en een wachtwoord.

Je persoonsgegevens kunnen ook worden gekoppeld aan Cookies om de juiste werking van onze Online diensten mogelijk te maken, je reisgerelateerde zoekopdrachten op te slaan in onze Online diensten en informatie te verzamelen over hoe je onze Online diensten hebt gebruikt. Zie ons Cookiebeleid voor meer informatie.

Als je een werknemer van een zakelijk account, een leverancier of een ander soort zakelijke partner bent, zoals een reisagent, kunnen de verzamelde gegevens werkgever, werknemer-identificatienummer of andere relevante details omvatten.

  • Speciale categorieën persoonsgegevens

Bepaalde soorten persoonsgegevens, zoals sommige door de overheid verstrekte identificatienummers, godsdienst, gezondheid of seksualiteit, worden als gevoelig beschouwd en vereisen aanvullende bescherming krachtens de toepasselijke wetgeving. We beperken de omstandigheden waaronder we gevoelige (bijzondere) persoonsgegevens kunnen verzamelen. Voorbeelden van deze gegevens zijn onder andere:

  • Gezondheidsinformatie kan nodig zijn om passende reisaccommodatie en vereisten voor toegankelijkheidsvoorzieningen of faciliteiten te bieden.
  • Door de overheid verstrekte identificatienummers zoals een paspoort- of rijbewijsnummer, kunnen vereist zijn voor vluchten, autohuur of andere reisboekingen.
  • Andere informatie die je optioneel kunt opgeven en die informatie over godsdienst, gezondheid of andere informatie kan impliceren of suggereren, zoals dieetbehoeften.

Vrijwillig verstrekte gegevens over je reisgenoten
Wanneer je via onze Online diensten voor iemand anders boekt, wordt je gevraagd om persoonsgegevens en reisvoorkeuren met betrekking tot de desbetreffende persoon. Je dient de toestemming van alle andere personen te verkrijgen voordat je aan ons hun persoonsgegevens en reisvoorkeuren doorgeeft. De gegevens van je reisgenoten zullen alleen kunnen worden weergegeven en gewijzigd via jouw account. Als je reisgenoot zelf zijn of haar gegevens wil wijzigen of verwijderen, kan hij of zij rechtstreeks contact met ons opnemen via de gegevens onderaan dit Privacybeleid.

Gegevens die we automatisch verzamelen
Wanneer je onze Online diensten bezoekt, kunnen we bepaalde gegevens automatisch via je toestel verzamelen.  In sommige landen, waaronder landen van de Europese Economische Ruimte, kunnen deze gegevens in het kader van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming als persoonsgegevens worden beschouwd.
In het bijzonder kan de informatie die we automatisch verzamelen bestaan uit gegevens zoals je IP-adres, toesteltype, unieke apparaatidentificatienummers, browsertype (zoals Firefox, Safari of Internet Explorer), je Internet Service Provider (ISP), je besturingssysteem en drager (carrier).  Voor websitegebruikers worden ook gegevens verzameld over alle verwijzende websites of exitpagina's en over de brede geografische locatie (bv. locatie op land- of stadsniveau).
We kunnen ook andere technische gegevens verzamelen, zoals over de interactie tussen je toestel en onze Online diensten, waaronder de geopende pagina's en de aangeklikte links, d.w.z. de bekeken reizen, en de tijd en datum daarvan.
Het verzamelen van deze gegevens stelt ons in staat om de bezoekers van onze Online diensten beter te begrijpen, te weten waar ze vandaan komen en welke inhoud van onze Online diensten voor hen interessant is.  We gebruiken deze gegevens voor onze interne analysedoeleinden en om de kwaliteit en relevantie van onze Online diensten voor onze bezoekers te verbeteren, bijvoorbeeld om je gebruikerservaring te personaliseren, je zoekopdrachten toe te spitsen en je advertenties te tonen die interessant kunnen zijn. We gebruiken deze automatische gegevens ook voor het voorkomen en detecteren van fraude. 
Sommige van deze gegevens kunnen worden verzameld met behulp van cookies en soortgelijke traceertechnologie, zoals verder wordt uitgelegd onder het kopje "Cookies en soortgelijke traceertechnologie".

Gegevens die we verzamelen als je Apps gebruikt
Wanneer je één van je smartphoneapps, tabletapps of applicaties voor andere platformen (gezamenlijk "App" of "Apps" naargelang van toepassing) gebruikt, verzamelen wij ook:
Gegevens over de functionaliteit van de Apps die je opent en gebruikt. Dit stelt ons in staat om de onderdelen van de Apps te herkennen die onze klanten interessant vinden, zodat we de Apps voortdurend kunnen personaliseren en verbeteren.
Elke App stuurt ons het unieke apparaatidentificatienummer (of 'UID'), een reeks nummers of tekens die uniek zijn voor je toestel. We gebruiken deze code alleen wanneer je de App voor het eerst opent, zodat we aan onze adverteerders kunnen bevestigen hoeveel downloads werden gegenereerd via hun respectieve reclamebanners en andere marketingtools.  Wanneer een e-mailadres wordt verstrekt, koppelen we dit met je huidige UID/cookie-ID om een probleemloze  ervaring te bieden op al je toestellen.
Wanneer je gebruik van een App die relevante inhoud suggereren op basis van locatie, gebruiken we informatie over je huidige locatie (verstrekt door je toestel met behulp van GPS of soortgelijke technologieën) om relevante inhoud te tonen. We verzamelen geen locatiegegevens tenzij je uitdrukkelijk een locatiegebaseerde functie gebruikt, en je kunt het verzamelen van locatiegegevens op elk moment uitschakelen via het menu met jouw telefooninstellingen.
Elke App stuurt ons ook foutrapporten in het geval van een crash of als het vastloopt. Dit stelt ons in staat om de fout te onderzoeken en de stabiliteit van de App in toekomstige releases te verbeteren. Als onderdeel van deze foutrapporten stuurt de App ons informatie over het type mobiel toestel en de versie, het UID, het tijdstip van de fout, de gebruikte functie en de status van de applicatie toen de fout zich voordeed. Wij gebruiken deze gegevens niet voor andere doeleinden dan het onderzoeken en verhelpen van de fout.  We kunnen deze gegevens gebruiken om de fout te onderzoeken en te verhelpen en om je te helpen bij het voltooien van een boeking die hierdoor getroffen is
Je hebt altijd de mogelijkheid om te bepalen welke informatie een App naar ons stuurt. Je kunt deze controle uitoefenen door de instellingen van de App te wijzigen in het menu 'Instellingen' of de instellingen van je mobiele toestel te wijzigen. Je kunt ook de App helemaal van je toestel verwijderen en onze diensten via onze website gebruiken.

Gegevens die we van derde partijen verkrijgen
Wij ontvangen periodiek op wettige wijze persoonsgegevens over je van partnermaatschappijen, zakelijke partners en andere onafhankelijke derde partijen en voegen deze informatie toe aan onze accountgegevens. Voorbeelden van gegevens die wij kunnen ontvangen zijn: bijgewerkte contactgegevens, zoals e-mailadres, boekingsgeschiedenis en demografische informatie.

Gegevens die we verzamelen wanneer je met ons communiceert via de volgende methoden
Social media
: Als je gebruik maakt van socialmediatoepassingen van onze Online diensten of via een socialmediaprovider, kunnen we, in overeenstemming met hun privacybeleid, via deze socialmediaprovider toegang tot informatie over je krijgen.  We bieden je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je op onze website aan te melden via de functie 'Aanmelden via Facebook'. Deze toepassing stelt je in staat om je met je Facebook-account op onze website aan te melden zonder dat je de vereiste gegevens handmatig op onze website hoeft in te voeren.
Als je een socialmediatoepassing gebruikt en als je ervoor hebt gekozen om deze aan je socialmedia-account toe te voegen, kunnen we informatie inzien zoals je naam, profielfoto, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, woonplaats of regio en andere informatie die je beschikbaar hebt gesteld. Met inachtneming van je privacy-instellingen hebben wij toegang tot informatie die je aan een socialmediaprovider verstrekt met betrekking tot je respectieve locatie ("Locatiegegevens" om je te voorzien van relevante inhoud.  Wij slaan geen gegevens op of gebruiken geen gegevens gerelateerd aan vrienden met wie je verbonden bent op een socialmediasite.
Mogelijk verzamelen we ook informatie van socialmediaproviders over je gebruik van een App die we op hun website uitvoeren. Daarom raden we je aan om het privacybeleid te bekijken van elke socialmediaprovider die je gebruikt. 

Het monitoren en opnemen van gesprekken: Telefoongesprekken van en naar onze klantenserviceteams kunnen worden opgenomen of gemonitord voor kwaliteitscontrole, statistieken, om ons te beschermen in geval van een juridisch geschil en voor de opleiding van personeel. Gespreksopnames worden bewaard in overeenstemming met dit Privacybeleid.  Alle persoonsgegevens die tijdens het gesprek van je worden verkregen, worden behandeld in overeenstemming met de bepalingen van dit Privacybeleid.

Overige onlinecommunicatie: Alle interacties die je met ons hebt via onze Online diensten, zoals chats, worden opgenomen en gemonitord voor kwaliteitscontrole, om ons te beschermen in het geval van een juridisch geschil en voor de opleiding van personeel. Deze gegevens worden verwerkt en bewaard in overeenstemming met dit Privacybeleid

Cookies en soortgelijke traceertechnologie
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke traceertechnologie (gezamenlijk "Cookies") om persoonsgegevens over je te verzamelen en te gebruiken, waaronder voor op jouw interesses gebaseerde reclame.  Raadpleeg ons Cookiebeleid  voor meer informatie over de soorten Cookies die wij en onze leveranciers gebruiken, waarom wij dat doen en hoe je Cookies kunt beheren.  We kunnen de door je verstrekte gegevens combineren met informatie met betrekking tot je transacties en informatie die we over je ontvangen van derde partijen die namens ons diensten verlenen.  Met de gegevens die we ontvangen via Cookies en soortgelijke technologieën kunnen wij apparaten en clickstreamgegevens van gebruikers die aan de cookies gekoppeld zijn, koppelen.
In het algemeen zullen we de persoonsgegevens die we van je verzamelen alleen gebruiken voor de doeleinden beschreven in dit Privacybeleid of voor doeleinden die we je uitleggen op het moment dat we je persoonsgegevens verzamelen.


Met wie delen we je persoonsgegevens?

Wij kunnen je persoonsgegevens bekendmaken aan de volgende categorieën van ontvangers:

  • De bedrijven van onze groep delen je persoonsgegevens soms met onze gelieerde ondernemingen binnen de Expedia Group-familie, vermeld op expediagroup.com. Door dit te delen kunnen wij je, met je toestemming indien wettelijk vereist, informatie sturen over producten en diensten, zowel reisgerelateerde als andere, waarvan we denken dat ze je kunnen interesseren. Als je informatie aanvraagt over het boeken van een vakantiewoning via een ander merk van Expedia Group, zoals HomeAway, kunnen we soms het aantal eerdere reizen en je statusniveau bij een merk van Expedia Group (maar geen andere details) delen met de eigenaar van de vakantiewoning, zodat deze extra zekerheid heeft bij het goedkeuren van je verblijf. Voor zover ons moederbedrijf en zakelijke partners groep toegang hebben tot je gegevens, volgen zij procedures die minstens net zo strikt zijn als de procedures in dit Privacybeleid. Zij zullen ook de toepasselijke wetgeving inzake de verzending van promotionele communicatie naleven en geven je op zijn minst in elke verstuurde commerciële e-mail de keuze om dergelijke e-mails niet meer te ontvangen.
  • Externe serviceproviders die ons gegevensverwerkingsdiensten leveren (bijvoorbeeld om de levering van onze Online diensten te ondersteunen, om functionaliteit ervoor te leveren of om de beveiliging ervan te verbeteren), of die op andere wijze persoonsgegevens verwerken voor doeleinden zoals de verwerking van creditcards, bedrijfsstatistieken, klantenservice, marketing, distributie van enquêtes of loterijprogramma's, het leveren van online reclame toegespitst op je interesses en fraudepreventie. Indien externe serviceproviders toegang hebben tot gegevens, zullen zij alleen de gegevens verzamelen die nodig zijn voor de uitvoeren van hun functies. Ze mogen de gegevens niet voor enig ander doeleinde delen of gebruiken.
  • Zakelijke partners met wie we gezamenlijk producten of diensten aanbieden of van wie producten of diensten op onze Online diensten worden aangeboden. Je ziet direct of een externe zakelijke partner betrokken is bij een door je aangevraagd product of dienst. De naam van de partner wordt namelijk weergegeven, alleen of samen met de onze. Als je voor deze optionele diensten kiest, delen we af en toe informatie over je, waaronder je persoonsgegevens, met deze partners. Een zakelijke partner kan bijvoorbeeld een extern loyaliteitsprogramma zijn, waarvoor je bij een boeking punten verdient.
  • Reisleveranciers zoals hotels, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en, indien beschikbaar, leveranciers van activiteiten, spoorweg- en cruisemaatschappijen, die je reisboekingen uitvoeren. Alle door een derde partij geleverde diensten worden als zodanig beschreven. Houd er rekening mee dat deze leveranciers mogelijk ook contact met je kunnen opnemen, indien noodzakelijk, om extra gegevens over je te krijgen, je boeking te faciliteren of te reageren op een beoordeling die je kunt indienen, in overeenstemming met hun eigen onafhankelijke Privacybeleid. Van tijd tot tijd delen we anonieme beoordelingen met onze leverancier van huurauto's. Bij dergelijke gelegenheden delen we de namen of contactgegevens van de beoordelaars niet, tenzij je ons uitdrukkelijk hebt laten weten dat dat mag. Wij zijn er niet verantwoordelijk voor als de huurautoleverancier je identiteit kan afleiden uit de inhoud van je beoordeling en rechtstreeks contact met je opneemt.
  • Socialmediaproviders wanneer je bepaalde functies van social media gebruikt via onze Online diensten, deel je informatie met de socialmediaprovider (bijvoorbeeld Facebook). Op de gegevens die je deelt, is het privacybeleid van de social media van toepassing (met inbegrip van gegevens waartoe we toegang kunnen hebben via de socialmediaprovider). Socialmediaproviders dienen je te informeren over hoe je je privacy-instellingen op hun site kunt wijzigen.
    Als je je CarDelMar-account koppelt aan een socialmediaprovider, zoals via 'Aanmelden via Facebook', kunnen we op het platform van deze socialmediaprovider de gegevens beschikbaar stellen die zijn gerelateerd aan je gebruik van onze Diensten, zoals onze beloningen en ons loyaliteitsprogramma of de beoordelingen die je plaatst op onze Online diensten. Dergelijke informatie kan ook gepubliceerd worden op de website of via de diensten van die socialmediaprovider. Informatie die op het platform van de socialmediaprovider beschikbaar wordt gesteld, wordt toegewezen aan de account van de socialmediaprovider waaraan je CarDelMar account gekoppeld is.
    Je kunt ervoor kiezen om het automatisch publiceren van dergelijke informatie door de socialmediaprovider uit te schakelen door je privacyinstellingen voor deze socialmediaprovider aan te passen. We geven geen enkele andere socialmediaprovider toegang tot je accountnummer of -gegevens van CarDelMar. Als je je CarDelMar-account aan een socialmediaprovider koppelt, kunnen we ook je gebruikersnaam en profielfoto van deze socialmediaprovider met andere leden van CarDelMar delen. Je kunt ervoor kiezen om het delen van dergelijke informatie uit te schakelen door je privacyinstellingen op de site van deze socialmediaprovider aan te passen. 
  • Alle bevoegde wetshandhavingsinstanties, regelgevende instanties, overheidsinstanties, rechtbanken of andere derde partijen wanneer we van mening zijn dat bekendmaking noodzakelijk is (i) vanwege toepasselijke wet- of regelgeving, (ii) om onze wettelijke rechten uit te oefenen, vast te stellen of te verdedigen of (iii) om je belangen of die van een andere persoon te beschermen;
  • Wanneer we het noodzakelijk achten voor het onderzoeken, het voorkomen of het treffen van maatregelen met betrekking tot onrechtmatige of vermoedelijk onrechtmatige activiteiten; om onze rechten, eigendommen of de veiligheid van ons bedrijf of deze website, onze klanten of anderen te beschermen en te verdedigen; en in verband met onze gebruiksvoorwaarden en andere overeenkomsten;
  • In verband met een bedrijfstransactie, zoals een afsplitsing, fusie, consolidatie of activaverkoop of in het onwaarschijnlijke geval van een faillissement. In het geval van een overname zullen wij de koper ervan op de hoogte stellen dat deze je persoonsgegevens alleen mag gebruiken voor de doeleinden die in dit Privacybeleid worden vermeld; of
  • Alle overige personen met jouw toestemming voor de bekendmaking.

We zijn niet in staat om elke specifieke ontvanger in dit Privacybeleid op te nemen vanwege het aantal ontvangers en de frequentie van wijzigingen in deze informatie.  De categorieën van ontvangers worden in de subparagrafen van bovenstaande paragraaf nader toegelicht, bijvoorbeeld reisleveranciers zoals hotels, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurbedrijven en leveranciers van activiteiten, die ons in staat stellen je boeking uit te voeren.  Als je vragen hebt over het delen van gegevens met derde partijen, kun je contact met ons opnemen via de gegevens onderaan dit Privacybeleid.

Wij delen af en toe ook geaggregeerde (samengevoegde) of anonieme gegevens met derde partijen, waaronder adverteerders en investeerders.  Wij kunnen onze adverteerders bijvoorbeeld meedelen hoeveel bezoekers onze website ontvangt of wat de populairste vakantiebestemmingen zijn.  Deze informatie bevat geen persoonsgegevens en wordt gebruikt om inhoud en diensten te ontwikkelen waarvan we hopen dat onze gebruikers deze interessant vinden.


Hoe gebruiken wij je gegevens?

Onze rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens (alleen EER-bezoekers)
Als je een bezoeker uit de Europese Economische Ruimte bent, zal onze rechtsgrondslag voor het verzamelen en gebruiken van de persoonsgegevens beschreven in dit Privacybeleid afhangen van de persoonsgegevens in kwestie en de specifieke context waarin we deze verzamelen.

Normaal gesproken zullen we alleen persoonsgegevens van je verzamelen (i) wanneer we de persoonsgegevens nodig hebben om een contract met je uit te voeren, (ii) wanneer de verwerking in ons legitiem belang is en niet moet wijken voor jouw rechten, of (iii) wanneer we je toestemming daarvoor hebben.  In sommige gevallen zijn we wettelijk verplicht om persoonsgegevens van je te verzamelen, zoals wanneer het nodig is om je transactiegeschiedenis te gebruiken om aan onze financiële en fiscale verplichtingen krachtens de wet te voldoen.

Als we je vragen om persoonsgegevens te verstrekken om te voldoen aan een wettelijke verplichting of om een contract met je uit te voeren, maken we dit op het betreffende moment duidelijk en laten we je weten of het verstrekken van je persoonsgegevens al dan niet verplicht is (en wat de mogelijke gevolgen zijn als je je persoonsgegevens niet verstrekt).

Als we je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken op basis van onze legitieme belangen (of die van een derde partij), bestaat dit belang normaal gesproken uit het beheren van ons platform en met je communiceren als dat nodig is om onze diensten aan je te verlenen, voor beveiligingsverificatie wanneer je contact met ons opneemt en voor onze legitieme commerciële belangen, bijvoorbeeld bij het beantwoorden van je vragen, het verbeteren van ons platform, het uitvoeren van marketing of met het oog op het opsporen of voorkomen van illegale activiteiten.  We kunnen andere legitieme belangen hebben en indien nodig zullen we je op het relevante moment duidelijk maken wat die legitieme belangen zijn.

Hoe bepalen we wat onze legitieme zakelijke belangen zijn?
We voeren een beoordeling uit om te waarborgen dat:
(i) ons belang bij het gebruik van je gegevens legitiem is (d.w.z. dat wij een duidelijke zakelijke behoefte hebben); en
(ii) de zakelijke behoefte niet, per saldo, je privacyrechten tenietdoet.

Bij het bepalen hiervan beoordelen we de mogelijke impact die een specifiek gebruik van de gegevens op je kan hebben als klant en wegen we dit af tegen onze eigen zakelijke behoeften om er zeker van te zijn dat we de juiste balans vinden. We passen ook een reeks beveiligingsmaatregelen toe om potentiële risico's tot een minimum te beperken.

Bij wijze van praktijkvoorbeeld zouden we van mening zijn dat het verzamelen van de marketingvoorkeuren van onze klanten in de loop van een boeking een legitiem zakelijk belang is voor ons als online e-commercebedrijf. Wij geloven dat dit geen ongepaste impact heeft op je privacyrechten, aangezien je mogelijk in de toekomst meer wilt weten over onze producten en diensten. Om je privacyrechten te beschermen, zorgen we er echter voor dat je je te allen tijde kunt afmelden voor deze promotionele communicatie: in je account, in de e-mail zelf of via de klantenservice.

In overeenstemming met bovenstaande rechtsgronden, gebruiken we de gegevens die we verzamelen om:

  • door je gemaakte boekingen uit te voeren, zoals het boeken van een auto;
  • je reisbevestigingen en belangrijke reisupdates voor je aanstaande reis te verstrekken (via e-mail, sms- en/of pushberichten);
  • je identiteit te controleren om fraude tegen te gaan;
  • je account te beheren, waaronder het verwerken van betalingen;
  • in het algemeen met je te communiceren, met name als er een wijziging in je boeking is opgetreden; 
  • klantenservice in verband met je boeking te bieden of op een door je gestelde vraag te reageren;
  • interesse in onze producten, diensten en websitefuncties te meten en deze te verbeteren;
  • je op de hoogte te stellen van speciale aanbiedingen, coupons, loterijen en reisgerelateerde producten en diensten die je mogelijk interessant vindt. Je kunt deze ontvangen per e-mail, sms, pushberichten, post of via advertenties op sites van derde partijen, inclusief via social media;
  • anderszins je ervaring met deze website of App te personaliseren;
  • je te belonen als onderdeel van een punten- of erkenningsprogramma waaraan je verkiest delen te nemen (ongeacht of dit ons programma is of dat van een derde partij);
  • gegevens van je te verkrijgen, waaronder door je gegeven feedback of door je ingevulde enquêtes;
  • statistische analyses uit te voeren omtrent het gebruik van onze website, Apps en door ons aangeboden diensten om elk aspect van wat we doen te verbeteren;
  • onze rechten als bedrijf te beschermen, met inbegrip van ons intellectuele eigendom, bijvoorbeeld;
  • het oplossen van geschillen en problemen, en het innen van toeslagen;
  • het voorkomen van mogelijk verboden of illegale activiteiten; 
  • het handhaven van onze Gebruiksvoorwaarden; en
  • zoals anderszins aan je beschreven op het moment van verzameling.

Als je vragen hebt of verdere informatie nodig hebt over de rechtsgrondslag waarop we je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, neem dan contact met ons op via de gegevens onderaan dit Privacybeleid.


Hoe beschermen we je persoonsgegevens?

We willen dat je onze Online diensten met een gerust hart voor je reisplannen kunt gebruiken en we zetten ons dan ook in om de gegevens die we verzamelen, te beschermen. Hoewel geen enkele Online dienst absolute veiligheid kan garanderen, hebben we passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beschermen die wij over je verzamelen en verwerken. Zo gebruiken we bijvoorbeeld encryptietechnologie wanneer je gevoelige (bijzondere) persoonsgegevens van jouw systeem naar de onze worden overgedragen. We gebruiken ook firewalls en indringerdetectiesystemen die voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot je gegevens. Bovendien hebben alleen bevoegde medewerkers toegang tot persoonsgegevens, en uitsluitend voor toegestane zakelijke functies.

Internationale gegevensoverdracht
Je persoonsgegevens kunnen worden overgedragen aan en verwerkt worden in andere landen dan het land waarin je woonachtig bent en buiten de EER. Deze landen kunnen wetten inzake gegevensbescherming hebben die afwijken van de wetten van jouw land (en in sommige gevallen niet evenveel bescherming bieden).

De servers van onze Online diensten bevinden zich in de VS en de e bedrijven in onze groep en externe serviceproviders zijn wereldwijd actief. Dit betekent dat wanneer we je persoonsgegevens verzamelen, we deze in elk van deze landen kunnen verwerken.

We hebben passende voorzorgsmaatregelen genomen om te vereisen dat je persoonsgegevens beschermd blijven in overeenstemming met dit Privacybeleid wanneer ze naar buiten de EER worden overgedragen. Elke overdracht van gegevens tussen de bedrijven in onze groep valt onder onze intergroepovereenkomst, die strikte voorwaarden voor de overdracht van gegevens bevat, die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie (de zogenaamde standaardcontractbepalingen) en die alle bedrijven in de groep verplicht de persoonsgegevens die zij vanuit de EER verwerken, te beschermen in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming van de Europese Unie.

We waarborgen dat al onze externe serviceproviders aan wie gegevens worden overgedragen, passende maatregelen hebben getroffen om je persoonsgegevens te beschermen. Het mechanisme van adequaatheid kan (i) een adequate status van het land zijn, d.w.z. gevestigd in op een land dat de Europese Commissie 'adequaat' acht, aangezien de gegevensbeschermingsnormen van het land vergelijkbaar zijn met die van de Europese Unie; (ii) standaardcontractbepalingen; of (iii) het EU-VS- en Zwitserland-VS-privacyschild.

Bewaren van gegevens
We bewaren de persoonsgegevens die we van je verzamelen wanneer we een voortdurende legitieme zakelijke noodzaak hebben om dit te doen (bijvoorbeeld om je te voorzien van een dienst die je hebt aangevraagd of om te voldoen aan toepasselijke wettelijke, fiscale of boekhoudkundige vereisten).

Wanneer we geen voortdurende legitieme zakelijke noodzaak hebben om je persoonsgegevens te verwerken, zullen we de gegevens ofwel verwijderen of anonimiseren, of, als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat je persoonsgegevens zijn opgeslagen in back-up-archieven), zullen we je persoonsgegevens veilig opslaan en isoleren van elke verdere verwerking tot verwijdering mogelijk is.

We zullen je gegevens anonimiseren of samenvoegen als we van plan zijn om ze te gebruiken voor analytische doeleinden of trendanalyse over langere perioden.


Je rechten met betrekking tot je gegevens

Je kunt je contactgegevens inzien of bijwerken in het accountgedeelte van onze Online diensten. Je kunt je account op elk moment deactiveren door contact met ons op te nemen via de klantenserviceportaal of het hieronder vermelde e-mailadres.  Nadat je een account hebt gedeactiveerd, kun je je niet meer aanmelden en heb je geen toegang meer tot je persoonsgegevens. Je kunt wel op ieder moment een nieuw account openen. Als je je gegevens wilt verwijderen, kun je contact met ons opnemen via de klantenserviceportaal of de gegevens die onderaan dit Privacybeleid staan vermeld.

Als je contact met ons wilt opnemen in verband met persoonsgegevens die niet worden weergegeven in je account, kun je contact met ons opnemen via de gegevens onderaan dit Privacybeleid.

Je rechten op het gebied van gegevensbescherming [inwoners van de EER]
Als je inwoner bent van de Europese Economische Ruimte, heb je de volgende rechten op het gebied van gegevensbescherming:

  • Als je toegang wilt krijgen tot je persoonsgegevens, deze wilt corrigeren, bijwerken of wilt verzoeken om deze te verwijderen, kun je dit op ieder moment doen door contact met ons op te nemen via het klantenserviceportaal of aan de hand van de gegevens die onderaan dit Privacybeleid staan vermeld. 
  • Als je toegang tot je persoonsgegevens vraagt, bevestigen we of we je gegevens in bezit hebben en verstrekken we je een kopie waarin we uitleggen hoe we je gegevens verwerken en waarom, hoe lang we ze opslaan en welke rechten je hebt met betrekking tot je gegevens. 
  • Als je om verwijdering van je persoonsgegevens vraagt, zullen we deze verwijderen. Houd er rekening mee dat we alle gegevens dienen te bewaren die we nodig hebben om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen of om een wettelijke vordering in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen.
  • Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens, ons vragen de verwerking van je persoonsgegevens te beperken of de overdraagbaarheid van je persoonsgegevens aanvragen. Je kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via het klantenserviceportaal of de gegevens die onderaan dit Privacybeleid staan vermeld.
  • Je hebt het recht om je op ieder moment af te melden voor marketingcommunicatie die we je sturen. Je kunt dit recht uitoefenen door te klikken op de link 'afmelden' in de marketinge-mails die we je sturen. 
  • Als we je persoonsgegevens met je toestemming hebben verzameld en verwerkt, kun je ook je toestemming op ieder moment intrekken. Het intrekken van je toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van enige verwerking die wij hebben uitgevoerd voordat je je toestemming introk, noch op de verwerking van je persoonsgegevens die is uitgevoerd op basis van andere wettelijke verwerkingsgronden dan toestemming.
  • Je hebt het recht om bij een gegevensbeschermingsautoriteit een klacht in te dienen over onze verzameling en ons gebruik van je persoonsgegevens. Neem voor meer informatie contact op met je lokale gegevensbeschermingsautoriteit. Je kunt hier contactgegevens vinden voor gegevensbeschermingsautoriteiten in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland en bepaalde niet-Europese landen (waaronder de VS en Canada).

De eenvoudigste manier om je verzoek bij ons in te dienen is via ons klantenserviceportaal, te vinden in het gedeelte 'Hoe contact met ons op te nemen' onderaan dit Privacybeleid.

We beantwoorden alle verzoeken die we van personen ontvangen die hun rechten op het gebied van gegevensbescherming willen uitoefenen in overeenstemming met de toepasselijke wetten op het gebied van gegevensbescherming.

Het weergeven van gepersonaliseerde advertenties

Gegevens verzameld door deze website om je van relevante advertenties te voorzien. We doen ons best om je te voorzien van relevante inhoud en informatie. Voor dit doeleinde kunnen we, door middel van cookies en andere technologieën, informatie verzamelen over je reisgerelateerde zoekopdrachten, bijvoorbeeld of je naar vluchten of hotels zoekt. We gebruiken deze informatie, samen met andere gegevens die we over je hebben verzameld, om je van dienst te zijn met relevantere advertenties op onze website, op het internet en op andere toestellen die je eventueel gebruikt.  Als je bijvoorbeeld op deze site zoekt naar een accommodatie in Londen, kun je op deze site of op een andere website die je bezoekt een advertentie voor een reispakket naar Londen te zien krijgen.

De informatie die we over je reisgerelateerde zoekopdrachten op deze website verzamelen, combineren we niet met persoonsgegevens (zoals e-mailadressen) om je van advertenties te kunnen voorzien op andere websites. We delen je persoonsgegevens ook niet met derde partijen zodat deze je van advertenties kunnen voorzien. Je kunt ervoor kiezen geen gepersonaliseerde online advertenties te krijgen op andere websites, op basis van je reisgerelateerde zoekopdrachten op deze website, en meer informatie te krijgen over het afmelden voor het gebruik van je gegevens voor gepersonaliseerde reclamedoeleinden, door naar een van de volgende bronnen te gaan:

Als je ervoor kiest om geen gepersonaliseerde advertenties te ontvangen, zie je nog wel online advertenties, maar deze zijn algemener van aard en minder relevant voor je.

Gegevens verzameld door zakelijke partners en advertentienetwerken om je te voorzien van relevante advertenties. De advertenties die je op deze website ziet, worden door ons of door onze serviceproviders aangeboden. We staan derde partijen echter ook toe om via cookies en overige technologieën informatie over je online activiteiten te verzamelen. Deze derde partijen zijn onder meer (1) zakelijke partners, die informatie verzamelen wanneer je een van hun advertenties op onze sites bekijkt of erop reageert; en (2) advertentienetwerken, die informatie over je interesses verzamelen wanneer je een van de advertenties die zij op verschillende websites plaatsen, bekijkt of erop reageert. De informatie die door deze derde partijen wordt verzameld, wordt gebruikt om voorspellingen te doen over je eigenschappen, interesses of voorkeuren, en om advertenties op onze sites of op internet weer te geven die op je kennelijke interesses zijn toegespitst. Wij staan deze derde partijen niet toe om op onze site persoonsgegevens over je te verzamelen (zoals e-mailadressen). Evenmin delen wij persoonsgegevens over je met hen. 

Houd er rekening mee dat wij geen toegang tot of controle over cookies of andere technologieën hebben, die deze derde partijen mogelijk gebruiken om informatie over je interesses te verzamelen. De gegevensprocedures van deze derde partijen vallen niet onder dit Privacybeleid. Enkele van deze bedrijven zijn lid van het Network Advertising Initiative, dat één centrale locatie biedt voor het afmelden voor advertenties van bedrijven die lid zijn. Voor meer informatie klik je hier en hier.

 Gegevens verzameld door bedrijven die cookiegebaseerde informatie-uitwisseling gebruiken om je van relevantie advertenties te voorzien. Net als andere bedrijven die online actief zijn, nemen wij deel aan cookiegebaseerde informatie-uitwisseling waarbij via cookies en overige technologieën anonieme informatie wordt verzameld over je zoekgedrag en wordt onderverdeeld in verschillende interessegebieden (zoals reizen). Deze interessegebieden worden vervolgens gedeeld met derde partijen, waaronder adverteerders en advertentienetwerken, zodat zij advertenties op je kennelijke interesses kunnen toespitsen. We delen geen persoonsgegevens (zoals je e-mailadres) met deze bedrijven en we staan deze bedrijven niet toe om dergelijke gegevens over je op onze site te verzamelen. Klik hier voor meer informatie over cookiegebaseerde gegevensuitwisseling, onder andere over toegang tot gegevens over de interessegebieden die verband houden met cookies op je computer en hoe je deelname aan deze programma’s kunt weigeren.

Do-Not-Track Signals en vergelijkbare technieken. Bepaalde webbrowsers zenden Do-Not-Track Signals ('niet traceren-signalen') uit naar websites waarmee de browser communiceert. Vanwege de verschillende manieren waarop webbrowsers deze functie implementeren en activeren, is het niet altijd duidelijk of het de bedoeling van de gebruikers is dat deze signalen worden verzonden en of gebruikers zich er eigenlijk wel bewust van zijn dat deze signalen worden verzonden. Deelnemers van de toonaangevende organisatie voor internetnormstelling die zich bezighoudt met dit probleem, zijn bezig te bepalen of websites iets moeten ondernemen wanneer zij dergelijke signalen ontvangen, en zo ja, wat voor actie hierbij nodig is. We ondernemen momenteel nog geen actie als respons op deze signalen. Als er een definitieve norm wordt vastgesteld en geaccepteerd, zullen we opnieuw beoordelen hoe het beste op deze signalen gereageerd kan worden.

Wijzigingen in deze kennisgeving en Hoe contact met ons op te nemen
Updates aan dit Privacybeleid
Wijzigingen in dit Privacybeleid zullen worden aangebracht wanneer dit nodig is als gevolg van veranderende juridische, technische of zakelijke ontwikkelingen. Wanneer we ons Privacybeleid bijwerken, zullen we passende maatregelen nemen om je te informeren, in overeenstemming met het belang van de wijzigingen die we aanbrengen.  Wij zullen je instemming vragen voor materiële wijzigingen van het Privacybeleid indien en waar dit vereist is door de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

 Je kunt zien wanneer dit Privacybeleid het laatst is bijgewerkt door de datum van 'laatst bijgewerkt' te controleren die bovenaan dit Privacybeleid wordt weergegeven. 

Als je vragen hebt over wijzigingen in dit Privacybeleid, kun je contact met ons opnemen via het klantenserviceportaal of via de onderstaande contactgegevens.


Hoe contact met ons op te nemen

  • Als je vragen of zorgen hebt over ons gebruik van je persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via het Privacygedeelte van ons klantenserviceportaal hier.
  • De verantwoordelijke voor de verwerking van je persoonsgegevens is CarRentals.com, Inc., USA. Je kunt contact met hen opnemen via bovenstaande gegevens, ter attentie van 'Data Controller: CarDelMar Netherlands'. 
  • Onze EU-vertegenwoordiger is: WWTE Travel Ltd, Ierland. Je kunt contact met hen opnemen via het klantenserviceportaal hier, ter attentie van 'Privacy Team: WWTE'.